Om oss

I begynnelsen fanns endast mörker i Sundsvalls stad.
Sedan föddes Okamicon!

Okamicon är Nakama-kais stora satsning på konventsscenen. Nakama-kai grundades år 2014. Föreningen brinner för kreativitet, nyskapande och allas lika värde.

Målet med Nakama-kai är att sprida den östasiatiska populärkulturen och nördkulturen, samt verka inom frågor som är viktiga för unga som tex psykisk hälsa och HBTQ-frågor. Nakama betyder “kamrat” eller “medmänniska” på japanska. Kai betyder “förening” .

Föreningen samarbetar med organisationer som RFSL, Sundsvalls kommun, Sverok, Studieförbundet Vuxenskolan, IQ, Sundsvalls Fenixorder, Svenska cosplayföreningen, Närcon och många fler.

Idén med Okamicon är att vi vill att kreativiteten ska flöda och vi vill testa ett annat sätt att arbeta på och andra lösningar än vad som gjorts innan.

Vi erbjuder en mötesplats för likasinnade. En värld med kärlek och omtanke för det vi brinner för allra mest, nämligen bandet vi skapar när vi möter någon som är intresserad av samma saker som vi är. Vi vill sprida den kärleken vidare och skapa mångfald.

Vi vill tillsammans med andra föreningar och organisationer göra Sundsvall till en konventsstad. En stad där det är okej att vara alternativ, queer eller ha en funktionsvariation. En stad där cosplay är en del av verkligheten, liksom E-sport och Fanfiction.

Hos oss är alla välkomna, stora som små. Släpp lös din inre nörd och kom med oss på en magisk resa.
Vi vill skapa minnen.
Vi vill bidra med känslan av sammanhang.
Vi är Okamicon.

Följande text skriven av skaparen av maskoten för Okamicon

När jag först satt och tänkte ut designförslag för maskoten tänkte jag vad skulle jag kunna ge den som gör den unik, och ihågkommen och det var då iden om en galaxy svans dök upp, det var något unikt som jag tyckte gav maskoten mer av en fantasy känsla. Samt hornen som är med om att förtydliga att den ser ut som en varg men det är ingen riktig varg, den är något mer.

Fjädrarna tänkte jag på ganska tidigt och under samma tid funderade jag på hur man skulle kunna få maskoten som en symbol för oss i denna “community” och då tänkte jag på HBTQ färger i fjädrarna, var och en representerande en flagga, då gav det maskoten något som man kan känna tillhörighet till, jag ville att det skulle representera respekten och de öppna sinnena man har för varandra och att ingen ska behöva känna sig utanför.

Fjädrarna sitter runt huvudet av maskoten och hänger vid hjärtat eftersom jag ville att maskoten själv skulle ha en personlig koppling till fjädrarna. Självaste vita vargen representerar Norrland där konventet grundets från. Och renhornen den norra delen av sverige.

Att maskoten ska komma och betyda mycket för folk och jag vill att den ska representera något bra.

Mvh @artsby_emma  Illustratören till Kamisama, Okamicons maskot.

 

Dela detta på sociala medier