Gäster

 • (Svenska) Hur man följer sina drömmar trots psykisk ohälsa

  Sorry, this entry is only available in Swedish.

  Dela detta på sociala medier
 • (Svenska) Fandub

  Sorry, this entry is only available in Swedish.

  Dela detta på sociala medier
 • Goevte Cosplay, föreläsare och domare i cosplay

  Vi på Okamicon har äran att presentera Anna Erika Svakko känd som Goevte, som ska vara domare och cosplayföreläsare på Okamicon!

  Hej!

  Jag heter Anna Erika Svakko, går under namnet Goevte (februari/midvinter på sydsamiska) Cosplay, är 27 år och har cosplayat sedan 2012. Jag fick höra talas om cosplay via en bekant och idag är det bland det bästa jag vet! För mig är cosplay skapande och kreativitet och jag älskar att nörda ner mig tillsammans med likasinnade. Just nu studerar jag inom samisk slöjd/hantverk i Jokkmokk och framtidsdrömmen är att kunna livnära mig på detta.

  Foto: Patrik Carman, https://www.instagram.com/kumori_blue/

  Enda sedan jag började med cosplay har jag även stått på tävlingsscenen flera gånger. Mina starka sidor inom cosplayhantverk är perukstyling och sömnad/mönsterkonstruktion. Förra året var jag uttagen som en av 10 finalister till Cosplay-SM, men kunde i slutändan inte delta pga. sjukdom. Jag siktar på revansch och hoppas kunna kvala in någon fler gång! Sedan 2 år tillbaka föreläser jag om cosplay på olika event i norra Sverige tillsammans med Sanna Eriksson och även dömt mindre cosplaytävlingar. Jag har som mål att peppa, inspirera och dela med mig av min kunskap så att fler får ta del av cosplaycommunityn! Jag älskar att prata med folk på event, så det är bara att komma fram till mig om du har frågor eller vill prata cosplay! 🙂

  • Texten skriven av ”Goevte”
  Dela detta på sociala medier
 • Gästinlägg av Sting, föreläsare och domare i cosplay

  Vi på Okamicon har äran att presentera Sanna Eriksson känd som Sting, som ska vara cosplaydomare på Okamicon! Hon kommer även hålla i en cosplayföreläsning. Missa inte detta.

  Hej!
  Mitt namn är Sanna “Sting” Eriksson, 28 år gammal och har cosplayat sen 2007. Jag fastnade för det efter att jag och en kompis bestämde oss för att åka på ett konvent i Uppsala och cosplaya våra favoritkaraktärer från en spelserie som vi båda har stort tycke för. Det bästa med cosplay tycker jag är att det är en väldig kreativ hobby som ger möjlighet till att prova på nya material och tekniker. Skapandet har alltid legat mig varmt om hjärtat, men att även få porträttera sin favoritkaraktär och dela med sitt intresse med andra är riktigt roligt!

  Foto: Patrik Carman, http://patrikcarman.wixsite.com/artwork

  Jag har tävlat många gånger i cosplay, och fick äran att tävla i Cosplay SM 2018. Nervositeten har alltid krupit fram inför tävlingar och att stå på scen, men ju mer tycker jag det är en härlig känsla att få utstråla sin karaktär inför en publik som ger sitt fulla stöd. Därför vill jag inspirera andra till att tävla i cosplay inte är så läskigt utan faktiskt väldigt kul. Sedan 2016 har jag tillsammans med Anna Erika föreläst om cosplay på olika event i norra delen av Sverige samt varit domare i tävlingar. Jag gillar att få inspirera andra till cosplay och vill därför dela glädjen i denna underbara hobby!

  Dela detta på sociala medier

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela detta på sociala medier