Goevte Cosplay, föreläsare och domare i cosplay

Vi på Okamicon har äran att presentera Anna Erika Svakko känd som Goevte, som ska vara domare och cosplayföreläsare på Okamicon!

Hej!

Jag heter Anna Erika Svakko, går under namnet Goevte (februari/midvinter på sydsamiska) Cosplay, är 27 år och har cosplayat sedan 2012. Jag fick höra talas om cosplay via en bekant och idag är det bland det bästa jag vet! För mig är cosplay skapande och kreativitet och jag älskar att nörda ner mig tillsammans med likasinnade. Just nu studerar jag inom samisk slöjd/hantverk i Jokkmokk och framtidsdrömmen är att kunna livnära mig på detta.

Foto: Patrik Carman, https://www.instagram.com/kumori_blue/

Enda sedan jag började med cosplay har jag även stått på tävlingsscenen flera gånger. Mina starka sidor inom cosplayhantverk är perukstyling och sömnad/mönsterkonstruktion. Förra året var jag uttagen som en av 10 finalister till Cosplay-SM, men kunde i slutändan inte delta pga. sjukdom. Jag siktar på revansch och hoppas kunna kvala in någon fler gång! Sedan 2 år tillbaka föreläser jag om cosplay på olika event i norra Sverige tillsammans med Sanna Eriksson och även dömt mindre cosplaytävlingar. Jag har som mål att peppa, inspirera och dela med mig av min kunskap så att fler får ta del av cosplaycommunityn! Jag älskar att prata med folk på event, så det är bara att komma fram till mig om du har frågor eller vill prata cosplay! 🙂

  • Texten skriven av ”Goevte”
Dela detta på sociala medier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *