Gästinlägg av Sting, föreläsare och domare i cosplay

Vi på Okamicon har äran att presentera Sanna Eriksson känd som Sting, som ska vara cosplaydomare på Okamicon! Hon kommer även hålla i en cosplayföreläsning. Missa inte detta.

Hej!
Mitt namn är Sanna “Sting” Eriksson, 28 år gammal och har cosplayat sen 2007. Jag fastnade för det efter att jag och en kompis bestämde oss för att åka på ett konvent i Uppsala och cosplaya våra favoritkaraktärer från en spelserie som vi båda har stort tycke för. Det bästa med cosplay tycker jag är att det är en väldig kreativ hobby som ger möjlighet till att prova på nya material och tekniker. Skapandet har alltid legat mig varmt om hjärtat, men att även få porträttera sin favoritkaraktär och dela med sitt intresse med andra är riktigt roligt!

Foto: Patrik Carman, http://patrikcarman.wixsite.com/artwork

Jag har tävlat många gånger i cosplay, och fick äran att tävla i Cosplay SM 2018. Nervositeten har alltid krupit fram inför tävlingar och att stå på scen, men ju mer tycker jag det är en härlig känsla att få utstråla sin karaktär inför en publik som ger sitt fulla stöd. Därför vill jag inspirera andra till att tävla i cosplay inte är så läskigt utan faktiskt väldigt kul. Sedan 2016 har jag tillsammans med Anna Erika föreläst om cosplay på olika event i norra delen av Sverige samt varit domare i tävlingar. Jag gillar att få inspirera andra till cosplay och vill därför dela glädjen i denna underbara hobby!

Dela detta på sociala medier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *